2015 Keller, Riesling TBA GK Hubacker (0,375 l)

  1DKK 2.999,95
  Tilføj vare til kurven
  Storebroderen til Auslese*** er denne botrytiserede mestervin, som vi ikke har set på så perfekt niveau nogensinde. Den overgår både 2003 og 2007 versionerne som er de hidtil eneste TBA'er vi har hjemtaget fra vingården. Men denne 2015er er episk. Præget af de marktypiske orange aromaer og med helt perfekte botrytistoner viser denne usandsynlige sublime TBA et niveau uden grænser og giver fuldt udslag på alle skalaer. Så intens, så koncentreret, så raffineret i sine aromaer, så smidig i sin tekstur og så perfekt i syrerygraden har vi aldrig smagt en TBA fra Keller før. Dybden i smagen er næsten endeløs og friskheden i finalen er sensationel. Der er TBAer fra flere marker hos Keller i årgangen – alle er perfekte og fortjener perfekte bedømmelser – men den eksotiske frugt i Hubacker passer for os perfekt til TBA-prædikatet, hvorfor vi har udvalgt denne yndlingsvin i denne historiske TBA-serie. FAS: 10 (-2100+) *****

  Druesort: 100% Riesling
  Lukkemetode: Korkprop
  Alkohol: 6,5%
  Jordbund: Gul, orange kalksten

  Den absolutte superstjerne indenfor tør Riesling er er unge Klaus-Peter Keller. Siden han i 2001 overtog tøjlerne i kælderen, har vinene hos Keller nået et utroligt højt niveau. Klaus-Peter's vinfilosofi er meget anderledes end sin faders. Denne stod for vine, præget af intense rene druearomaer, som fik dem til at virke lettere overfladiske. Klaus-Peter Keller arbejder i en anden retning. Han har arbejdet i Bourgogne og er fuldstændig fokuseret på jordbunde. Han er ikke interesseret i primærfrugt, men i stedet i at fremelske vinmarkernes stærkest mulige mineralske og finesseprægede udtryk, så hans vine opnår den størst mulige aromatiske dybde. Hans vine skal have elegance og kompleksitet, struktur og sjæl. Derfor har han indført store, gamle træfade, spontangæring og lang kontakt med skallerne, ligesom han har arbejdet på at identificere de bedste parceller i familiens vinmarker. De første vine førte til store diskussioner mellem far og søn, men resultaterne har overbevist den ældre generation. Man kan i sandhed tale om, at Keller er gået ind i en ny storslået epoke. De tørre Rieslinge anses nu som Tysklands bedste i den klassiske stil og ekstremt efterspurgte verden over. De frugtige kan matche alle andre i Tyskland, og de ædelsøde er ofte blandt årgangens bedste. Fantastiske vine laver han også af en række andre druer som Silvaner, Scheurebe, Rieslaner og ikke mindst Pinot Noir.

  Grundlaget for kvaliteten skal findes i den kæmpeindsats, der gøres i vinmarkerne gennem hele året, hvor fire generationer er involveret i arbejdet. Hos Keller overlades intet til tilfældighederne, og ingen arbejder hårdere. Ingen brug af kunstig gødning, omhyggelig udtynding af blade og druer samt meget små høstudbytter under den ofte ekstremt sene høst er nogle af hemmelighederne.

  Ejendommens Rieslingmarker er opdelt mellem markerne i Westhofen: Morstein, Abtserde og Kirchspiel samt den eksotiske Hubacker i Dalsheim. For nylig er de bedste parceller i Nierstein-markerne Hipping og Pettenthal kommet til. Rieslaner laves fra en vinmark i Monsheim "Silberberg", og to af Tysklands bedste Pinot Noirs (Felix) kommer fra de ældste stokke i Dalsheimer "Bürgel" samt fra Flörsheimer "Frauenberg".


  Relaterede produkter

  TilbudUdgåetUdgået

  ATOMWINE ApS Storhaven 7 7100 Vejle Tlf. 23311410 email: info@atomwine.dk kundeservice: kundeservice@atomwine.dk CVR: 37 70 14 24 Copyright ATOMWINE 2003-2021