2011 Diel, Riesling GG "Burgberg" (1,5 l)

  1DKK 1.199,95
  Tilføj vare til kurven
  1,5 l magnum

  Dette er en af årgangens helt store GGere. Burgberg er altid meget langsom med at udvikle sig, men smager man den med et par år i flasken, rykker den altid helt op i toppen af hierarkiet. Senest viste vi 2005 årgangen ved vores sommermiddag i Århus, og da den fik lidt luft viste den sig sublim. Her er 2011eren, som kan være den største til dato. Dette er helt formidabel Riesling: Cassis, lakrids, pære, citrus, knust sten, tobak, blomster og eksotisk krydderi findes i den eventyrlige næse. Smagen virker kompakt, intens og ekstraktrig, men svæver over tungen på en ballerinas dansesko med perfekt, fuldmoden syre. Saftig, harmonisk og med et nærmest perfekt sammenspil mellem syre, frugt og mineralske toner er dette et sandt udtråbstegn. WOW! FAS: 0 (-2032) *****

  95 points Wein-Plus: "Tiefer und fest gewirkter, vielschichtiger Duft nach kandierten Zitrusfrüchten und Steinobst, teils kandierten Kräutern und einer Spur schwarzer Beeren mit floralen Nuancen und deutlicher, herbwürziger Mineralik. Dicht, herb und ungeheuer fest gewirkt im Mund, reife Frucht mit enormer, erdig-würziger Mineralik und straffer, dabei sehr feiner Säure, nachhaltig am Gaumen, regelrecht eherne Struktur, kompakt, tief und zupackend, hat viel Kraft und doch fast etwas Tänzerisches, noch ganz und gar unentwickelt, etwas Kandis im Hintergrund, wirkt insgesamt knochentrocken, langer, einen Hauch tabakiger Abgang."
  Druesort: 100% Riesling
  Lukkemetode: Korkprop
  Alkohol: 12,5%
  Jordbund: Kiselsten, kvartsit, leret grus, skifer
  Caroline Diel overtog i 2006 tøjlerne for Schlossgut Diel, som er blandt de dominerende indenfor alle genrer af tysk vin. Caroline er datter af en af de vigtigste figurer i Tysklands vinverden, Armin Diel. Indtil 2009 var han chefredaktør for vinguiden Gault Millau, som bedømmer alle de førende tyske producenters vine.

  Perfektionisten Armin Diel er direkte og ærlig, vidende og grundig. Han siger sin mening klart og er ikke bange for konfrontationer. Derfor er han den fødte kritiker, hvilket han ikke ventede længe med at gøre opmærksom på, da han forlod vingården i 1979 for at studere jura. I sin studietid begyndte han at offentliggøre restaurantbedømmelser - uden at lægge fingrene imellem. I dag er det den samme Diel, man møder på Schlossgut Diel. Armin vendte tilbage til slottet i midten af 80erne med en drøm om at bringe vinproduktionen til tops i Tyskland. Tre dekader senere har han med sin datters store hjælp nået målet.

  Diels evner er uhyggelige. Han er en dygtig smager, og til sin vinguide og sine vinbøger smager han både alle de bedste tyske vine samt en stor del af verdens andre store vine. Samtidig er han ikke bange for udfordringer og for at sætte sig meget høje mål. Det må derfor være en enorm tilfredsstillelse for Armin Diel i dag at se, at også resten af verden regner Diel blandt Tysklands bedste.

  I de årgange, hvor Caroline Diel har været på vingården, har ingen vingård i Tyskland været mere spændende at følge. Efter endt studietid og læreår hos førende domæner verden over, dog især i Bourgogne, er hun med faste visioner nu vendt tilbage til familieejendommen med en fuldstændig perfektionistisk og kompromisløs tilgang til alle detaljer i arbejdet. Caroline elsker at være i vinmarken og hun har i de sidste par år lært hver eneste druestok på slottet at kende.

  Med tørre, frugtige og søde vine fra de tre erste Lage-marker i Dorsheim: Pittermänchen, Goldloch og Burgberg matcher Diel alle store kollektioner i Tyskland. Ydermere skal Diel regnes i Top-3 hvad angår både røde vine, tørre hvidvine af Weiss- og Grauburgunder samt mousserende vin. Diel's speciale er så at sige "Alt". Derfor tælles Diel nu med rette til den elitære gruppe på omkring 10 producenter, som udgør Tysklands absolutte top.

  Diel's tre klassificerede marker Pittermänchen, Goldloch og Burgberg ligger i forlængelse af hinanden på en 30-40 grader stejl skråning ved Dorsheim i det nederste Nahe men har vidt forskellig beskaffenhed. Det er derfor en fascinerende oplevelse at smage vine fra de tre marker ved siden af hinancen. Allerede i den første klassifikation af markerne fra 1901 regnedes man da også disse tre marker blandt de allerbedste i Nahe. Kun nitten marker opnåede denne ære, og det er slående, at datidens fund fuldstændig matcher de seneste års genklassifikation. Disse vinmarker er i sandhed "erste Lagen" - Nahe's Grand Crus.

  Relaterede produkter

  TilbudUdgåetUdgået

  ATOMWINE ApS Storhaven 7 7100 Vejle Tlf. 23311410 email: info@atomwine.dk kundeservice: kundeservice@atomwine.dk CVR: 37 70 14 24 Copyright ATOMWINE 2003-2022