2010 Greenock Creek, Shiraz "Roennfeldt Road"

  1DKK 2.499,95
  Tilføj vare til kurven
  2010 årgangen i Barossa er en af de bedste i området i de sidste 20 år. Som altid er der ikke mange flasker af denne Shiraz fra vingårdens ældste stokke i Roennfeldt Road. Siden den første årgang fra 1995 har dette været en af Australiens mest eftertragtede og sjældneste vine. Den ene topbedømmelse har afløst den anden, og vinen overvælder og chokerer næsten altid, når den bliver skænket. Mage til vanvidseliksir findes ikke! Derfor er dette simpelthen en af verdens store, unikke vine. Overdådig koncentration møder eksotisk frugt og kolossal struktur ved giganternes stenbord. Intensitet, ekstrakt og en unik mundfornemmelse kendetegner denne vin i dens ungdom, harmonien kommer senere: De første årgange er godt på vej! - En fascinerende, gådefuld og sensationel trylledrik! (-2050) *****
  Druesort: 100% Shiraz
  Lukkemetode: Korkprop
  Alkohol: 14.5%
  Jordbund: Rødlig ler, skifer, quartzit


  I 1978 grundlagde Annabelle og Michael Waugh ejendommen Greenock Creek Wines. I 1990erne blev den verden opmærksom på vingårdens store vine, og siden har man ikke set sig tilbage. Vingården har i dag absolut kultstatus, og vinene er blandt de mest eftertragtede i hele verden, pga. af deres enestående kvalitet og minimale produktion.

  Når man tænker på vingårdens nuværende stjernestatus, er det svært at forestille sig, at Michael og Annabelle for bare 20 år siden beskæftigede sig med overvejelser, som f. eks. om man havde råd til at lave hegn om ejendommen, og at de med hjælp fra en lille lånt traktor alene tilplantede en Cabernet vinmark foran deres hus i årene 1988 og 1989. I 1990 fulgte Seven Acre vinmarken. Her på skrænten måtte man begynde med at fjerne gamle Riesling-stokke, som ikke havde det godt i varmen, og det var først året efter, at man havde råd til at sætte stolper og tråd op til stokkene. Dengang fik man bistand i vinkælderen af Rockford's daværende winemaker Chris Ringland, som lærte fra sig og inspirerede Waugh-familien.

  I 1994 var der råd til at købe en lille ejendom på Roennfeldt Road med enestående vinmarker med 70-100 år gamle bush-vines af både Grenache og Shiraz, som gennem tålmodig og kærlig pleje blev genoplivet og bragt i produktion igen. Samtidig erstattede man abrikostræerne på skrænten mod nordøst med Shiraz-stokke, som siden har givet druerne til den nu velkendte Apricot Block. På Roennfeldt Road blev der desuden bygget et nyt winery. Hermed kunne produktionen af vinene ske på selve ejendommen gennem en meget simpel og minimalistisk vinifikation. Gæring og maceration sker med minimal køling i små 150 cm dybe åbne cementtanke og efterfølges af en traditionel kurvepresning. Dernæst lagres vinene hovedsageligt i brugte hogsheads. Kun Roennfeldt Road Shiraz lagres i ny amerikanske fade, mens Alices, Apricot Block og Seven Acre Shiraz for lov at udvikle sig i brugte amerikanske fade. Slutteligt anvendes brugt fransk eg til lagringen af Roennfeldt Road, Cabernet Sauvignon, Creek Block Shiraz og Cornerstone Grenache.

  Stilen i vinene fra Greenock Creek er let at beskrive: De er enormt koncentrerede og righoldige i deres frugt og struktur. Deres største force er dog, at de hvert år formår at afspejle, hvilken vinmark de er vokset op i, selvom de er blandt Barossas mest kraftfulde fortolkninger, og disse udprægede terroirudtryk er blandt de reneste i i hele Barossa.


  Relaterede produkter

  TilbudUdgåetUdgået

  ATOMWINE ApS Storhaven 7 7100 Vejle Tlf. 23311410 email: info@atomwine.dk kundeservice: kundeservice@atomwine.dk CVR: 37 70 14 24 Copyright ATOMWINE 2003-2021