2008 Le Macchiole, Messorio (3,0 l)

    1DKK 6.999,95
    Tilføj vare til kurven
    3 liters flaske!

    97 Points Vinous: "The 2008 Messorio is simply marvelous in this vintage. Layers of dark fruit take shape beautifully in the glass as this reticent Messorio shows off its pedigree. The 2008 is a decidedly inward wine that, once again, stands apart from some recent vintages. The 2008 is a mid-weight, refined Messorio endowed with tons of balance and sheer finesse. It will be a fascinating wine to follow in the coming years. The 2008 Messorio was aged for 14 months in the standard French oak barrique (75% new), a move away from the smaller barrels that had been used in past years."
    Druesort: Merlot
    Lukkemetode: Korkprop
    Alkohol: 14,5%
    Jordbund: Sand, Ler
    Eugenio Campolmi var en af pionérerne, der for alvor bragte Bolgheri i Toscana på vinens landkort i midthalvfemserne. Sammen med de berømte vine fra Sassicaia og Ornellaia var det Le Macchiole's karakterfyldte essenser, der gik sejrsgang verden over og fik interessen for Toskanas kystområde til at vokse enormt.

    Campolmi's vej mod tinderne startede for mere end 25 år siden, da han købte land i Bolgheri med en vision om at lave spændende vine. Han valgte især at fokusere på de franske druesorter Merlot, Cabernet Franc og Syrah som medier for at gengive terroirs i Bolgheri. Efter i nogle år at have arbejdet for sig selv med hjælp fra et par venner, mødte han sent i 1990 den dengang ukendte unge ønolog Luca d'Attoma. Denne blev ansat som konsulent fra starten af 1991, og dermed startede et nært samarbejde, der skulle gøre ejendommen og dens vine verdenskendte. Efter en række opsigtsvækkende vine fulgte i 1997 en sensationel version af merlot'en Messorio, som hørte og hører til de største vine, Toskana har frembragt. Siden har Le Macchiole's vine været velkendte og eftertragtede af vinvenner over hele kloden.

    Det kom som et chok, da Eugenio Campolmi døde i 2002 bare 40 år gammel. Ejendommens fremtid var usikker, men heldigvis besluttede Eugenio's kone, Cinzia Merli, og Luca d'Attoma at føre hans drøm videre. Efter udfordrende årgange i 2002 og 2003 har de været velsignet med fremragende år siden, startende med en usædvanlig vellykkede kollektioner fra 2004 og 2005. Le Macchiole har dermed for alvor fundet tilbage den storform, der gjorde ejendommen berømt, og samtidig har videreudviklingen af huset og dets vine betydet, at sortimentet nu fremstår mere helstøbt end nogensinde før.

    I vinmarkerne, som er tilplantet med en ekstrem tæthed på 10000 planter/hektar, foregår alt arbejde økologisk og udelukkende ved håndarbejde. De frugtige jordbunde med sand og ler med små kalksten er perfekte til druesorterne Merlot, Syrah og Cabernet. På Le Macchiole er sidstnævnte Cabernet Franc og ikke Sauvignon, som på naboejendommene i området. Le Macchiole er begejstrede for Cabernet Franc's trivsel i markerne, og resultaterne har været så overbevisende, at alle Cabernet Sauvignonstokke er blevet ompodet til Cabernet Franc!

    Le Macchiole fokuserer meget på enkeltdrue-vine. Paleo er 100% Cabernet Franc, Scrio er 100% Syrah og Messorio er 100% Merlot. Derudover laver man en Bolgheri Rosso, som på vidunderlig vis gengiver Bolgheri-områdets karakter, jordbund og smagsmæssige udtryk. Denne vin viser samtidig, hvor forskellig Bolgheri's karakter er fra Chianti-områdets, som de fleste forbinder med Toscansk vin. Den sidste vin er den sjældne hvidvin Paleo Bianco på Sauvignon og Chardonnay.

    Årgangsmæssigt er Bolgheri-området desuden begunstiget af, at hele druernes modningscyklus er forskubbet et par uger, sammenlignet med det køligere Chianti. Derfor kan områdets druer som oftest høstes ved ideel modenhed, inden efterårets ofte forekommende regnbyer driver ind over Toscana.

    Relaterede produkter

    TilbudUdgåetUdgået

    ATOMWINE ApS Storhaven 7 7100 Vejle Tlf. 23311410 email: info@atomwine.dk kundeservice: kundeservice@atomwine.dk CVR: 37 70 14 24 Copyright ATOMWINE 2003-2022